تبلیغات
مطالب
برزیل و فرانسه ۱۹۸۶
- توضیحات
- نمایش از دوشنبه, 19 آبان 1399 17:00
- نوشته شده توسط Super User
- دسته: Joomla 2.5
- بازدید: 79773
* میشل پلاتینی و عبور از میان آلمائو و سوکراتس ... گوادلاخارا - ۳۱ خرداد ۱۳۶۵
Michel Platini10between Socrates and Alemao, World Cup Mexico 86
Guadalajara, Mexico, 21 June 1986
Photo by Masahide Tomikoshi
====================
* پلاتینی و عطر پیروزی
=========
رویا .... رویا ... و باز رویا .... رویایی وهم انگیز , که در آخرین روز خرداد ماه زیبای سال ۶۵ پدیدار شد , همان روز که روی چمن سر سبز گوادلاخارا , زرد و آبی چنان " هنرمندانه " به پاهای یکدیگر پیچیدند که آثارش تا همه ی دوران در اذهان باقی خواهد ماند . . وبسایت ۲ ۴ ۴ در این رابطه چنین مینویسد :
در عالم فوتبال , مسابقای وجود دارد که دارای کیفیت فنی بالا و در حد عالی می باشد و از سوی دیگر تعدادی مسابقاتی نیز , وجود دارند که حالتی دراماتیک دارند اما , بواقع بسار معدود هستند رویداد های فوتبالی که هر دو ویژگی را تواما با خود داشته باشند و این رویداد ( برزیل و فرانسه ۱۹۸۶ ) یکی از همان موارد بسیار نادر است .
ابتدا جا دارد که یادآوری گردد , این رویداد در مرحله ای بسیار حساس و حذفی در جام جهانی " یک چهارم نهایی " برگزار شد .... در واقع همانجایی که به اصطلاح , مرز میان جاودانگی و عدم و یا بودن و نبودن است . چرا که هدف نخست اغلب بزرگان در جام جهانی فوتبال , راهیابی به جمع چهار تیم پایانی است . بنابر این در این گونه رویداد ها , نوعی روح محافظه کار نمایان میگردد , اما در این مسابقه هیچ نشانی از تردید و محافظه کاری نبود و دنیا تنها شاهد حمله و تهاجم بود .
از آنجا که فرانسه در اسپانیای ۸۲ به این هدف ( صعود به نیمه نهایی جام جهانی ) دست یافته بود , شانس خود را قدری بیشتر از حریف محبوب و فانتزی باز خود میدانست اما آنها بجز فوتبال , یک حریف سرسخت دیگر نیز پیشرویشان داشتند و آن گرمای شدید خرداد ماه گوادلاخارا بود . اما درست در همین روزهاست که نقش بزرگان نمایان میشود . یک فرمانده , که میتواند در مرکز ثقل تیمش بایستد , و در حساس ترین لحظه ها فراتر از آنچه که از او تصور می رود , انجام دهد .
سخن از بزرگ همه زمانهاست ..... فرمانده ای بنام میشل پلاتینی که در ان روز خاطره انگیز , نمایشی با شکوه از تکنیک , تاکتیک و استواری را پیش روی جهانیان اجرا نمود . او که بخوبی آگاه بود در واپسین روزهای دوران بازیگری قرار دارد , با تخمین توان هجومی برزیل و داشته های فنی تیم فرانسه , بهترین مسیر ممکن را برای نیل به پیروزی , مقابل حریف برگزید . راهی که پایانش با تحسین فراوان جهانیان , همراه بود . برای آنکه به نقش پلاتینی در آن روز بزرگ اشاره شود تنها کافیست که به نظر سلطان پله که تنها ساعتی پس از برگزاری مسابقه برزیل و فرانسه منتشر شد اشاره شود . او که پس از پیروزی پرگل و قابل توجه برزیل مقابل لهستان با نتیجه ۴ بر صفر , با اطمینان فراوان از حضور کشورش در فینال یاد میکرد , در پاسخ این سوال که چگونه امیدهای یک برزیل پر ستاره , اینچنین به یاس تبدیل شده است .... میگوید :
آن روز اگر تمام برزیل ستاره بود اما , در میانه ی آن تیم فرانسه , یک ابر ستاره بود که پیوسته " امید " را به ساقهای بازیکنان فرانسه تزریق میکرد . دوست خوبم پلاتینی , که جای دارد به او تبریک فراوان بگم , بزرگترین مانع در راه کسب موفقیت ما بود .
آن روزها قهرمان اروپا " فرانسه " به لطف حضور کاپیتان پلاتینی , یکی از بهترین دوران تاریخ فوتبال یک صد ساله اش را سپری میکرد . خط هافبک فرانسه که آن روزها به ( مربع جادویی Carre Magique) شهرت یافته بود , تقریبا بهترین خط هافبک تیم های ملی کشورهای اروپایی بود و پلاتینی نگین این مربع ..... او که بر حسب اتفاق , آن روز تولد ۳۱ سالگی اش را جشن میگرفت, با گلی بسیار ارزشمند و تا حدودی غافلگیر کننده , مسیر صعود فرانسه را به نیمه نهایی , هموار نمود . با اینحال اما این مسابقه برای فوق ستاره فرانسوی , خالی از لحظه های دلهره آور نبود . ساقهای خسته اش به او اجازه نداد که پس از ۱۲۰ دقیقه تلاش و دویدن , قادر باشد در ضیافت پنالتی ها کار را برای فرانسویان تمام کند . او پس انکه بوسه ای بر توپ نواخت , ان را روی نقطه پنالتی کاشت و چنان بر ان کوبید که بیکباره مسیر آسمان را در پیش گرفت و در میان انبوه تماشاگران برزیلی که از بابت ناکامی او غرق در شادی بودند فرود آمد ! .... میشل پلاتینی در این رابطه میگوید : آن لحظه یکی از سخت ترین دوران زندگی ام بود , پذیرش اینکه در روز تولدم , خطای من موجب حذف فرانسه از جام جهانی گردد , مدام پیش چشمانم به حرکت در آمده بود که خوشبختانه تنها چند ثانیه بعد , جولیو سزار به یاری ام امد !! ...
پلاتینی که قطعا بارها و بارها در خلوت به این موضوع اندیشیده است که شاید میتوانست , در حالی که جام زرین را در دستانش دارد , روی دوش بازیکنان فرانسه , جشن قهرمانی را در آزتک بر پا کند در خاتمه ی این گفتگو چنین اشاره میکند :
چه بگویم .... چه کسی دوست ندارد قهرمان جهان باشد و آن جام زرین را در دستانش بگیرد ... اما گویی در جدول , بخت و اقبال با ما یار نبود . بعقیده ی من فرانسه از بابت جدول تا حدی بسیار بدشانس بود . فقط ملاحظه کنید حریفان ما را پس از صعود از مرحله گروهی . در یک هشتم نهایی با ایتالیایی که مدافع عنوان قهرمانی بود . سپس در یکچهارم نهایی با آن برزیل پر ستاره و سرانجام در نیمه نهایی با فینالیست دوره قبل آلمانغربی ..... آیا مسیری دشوار تر از این را در جام جهانی میتوان برای یک تیم تصور کرد ؟ ....
با اینحال اما امروز بسیار خوشنودم از بابت اینکه عضوی از جالبترین مسابقات تاریخ فوتبال جام جهانی بوده ام . رویدادی که با پیروزی ما نیز همراه بوده است . اگر چه که زمان به سرعت میگذرد اما برای من گویی همین دیروز بود و آن نسیم فرح بخش که در آن بعد از ظهر بیادماندنی , عطر پیروزی را در ورزشگاه پراکنده میساخت .