تبلیغات
مطالب
شاهین تهران
- توضیحات
- نمایش از جمعه, 23 آبان 1399 22:21
- نوشته شده توسط Super User
- دسته: Joomla 2.5
- بازدید: 105679
* چهار جاودانه تاریخساز : رضا وطنخواه , همایون خان بهزادی , حمید جاسمیان و هادی طاووسی - امجدیه ۱۳۴۶
================================
برای ما که تاریخ فوتبال را عاشقانه دوست می داریم و پیوسته دنبال میکنیم , یک نکته بوضوح نمایان است و آن این است که در اغلب موارد , این فوتبال می باشد که به نامها ارزش و اعتبار میبخشد اما گاهی این نامها هستند که به فوتبال یک کشور اعتبار میدهند و در مورد این چهار عزیز نیز بواقع چنین می باشد . نامهایی که مهمترین شاخصه ی آنها , اعتقاد و ایمان راسخ به مکتبی است که در آن پرورش یافته اند . مکتبی که در برهه ی زمانی دهه های ۲۰ و ۳۰ شمسی , بر پایه ی اصول اخلاقی و صفات انسانی شکل گرفت و قشر عظیم فوتبالدوستان ایران را شیفته ی خویش کرد و اینگونه شد که تا همیشه ی تاریخ , فوتبال ایران به شاهین دکتر اکرامی و سردارانش , وفادار ماند .
چهار ستاره از آخرین نسل شاگردان دکتر اکرامی , که دنیایی اعتبار پشت نامشان قرار دارد .... یکی رئیس فدراسیون , یکی مربی تیم ملی , یکی سرطلایی فوتبال ایران و دیگری نخستین کاپیتان سرخپوشان پرسپولیس . اما هر چهار عزیز در یک وجه اشتراک دارند و آن عضویت در سه باشگاه شاهین , پرسپولیس و پیکان و یا به عبارتی , ایستادن درمسیر نهایی شکل گیری محبوبترین باشگاه فوتبال ایران می باشد .
آن روز که تصمیم مدیران وقت ورزش بر آن شد که پرهای شاهین محبوب و بلند پرواز فوتبال ما چیده شود , کمتر کسی تصور می کرد که بزودی هواداران شاهین , ناظر همان پیراهن های سرخ در قالبی تازه بر تن شاهینی های محبوبشان باشند .
* استاد هادی طاووسی :
هادی طاووسی عزیز , از مظاهر شایستگی و تجلی صداقت در فوتبال ایران ..... دروازه بانی که در کارنامه ی پر بارش , سه عنوان قهرمانی در سه دهه ی مختلف فوتبال ما ( ۳۰ , ۴۰ و ۵۰ شمسی ) مشاهده میشود و طی این یکصد سالی که از پیدایش فوتبال ایران میگذرد , او تنها شاهینی بود که با دنیایی از امید و آرزو , رئیس فدراسیون فوتبال کشورمان شد اما .... ناباورانه و بسیار زود با آزردگی خاطر از کار برکنار شد . استاد هیچگاه اصول را فدای روابط و منافع مادی نکرد و تا به امروز که در ۸۲ سالگی رئیس هیئت مدیره باشگاه شاهین می باشد , از بابت حضور در فوتبال , ریالی نیاندوخت که بواقع او فرزند شاهین و شاگرد خلف دکتر عباس اکرامیست . نامت تا همه ی دوران , جاودان باقی خواهد ماند نماد پاکدامنی و صداقت ......
* هادی طاووسی عزیز بارها و بارها , چنین شجاعانه از دروازه ی شاهین و پرسپولیس حراست کرد تا که محبوب دل هواداران شد .... در تصویر , استاد توپ را از مقابل مهاجم سرشناس باشگاه ناسیونال اروگوئه ( قهرمان جام باشگاه های جهان ) دور میسازد ....... امجدیه - فروردین ۱۳۵۱
==============================
هفته نامه ی کیهان ورزشی هادی طاووسی را شاخص ترین دروازه بان باشگاه شاهین در دهه ی ۴۰ شمسی و همچنین آرام ترین و وفادارترین عنصر تیم قهرمان پرسپولیس در سال ۱۳۵۲ , معرفی میکند و هفته نامه ی دنیای ورزش نیز در سال ۱۳۵۱ , او را یار صمیمی و وفادار شاهینی ها توصیف نمود و این ها , خود بیانگر عشق و وفاداری بی پایان هادی طاووسی به باشگاههای مطبوعش شاهین و سپس پرسپولیس می باشد .
* زنده یاد همایون بهزادی :
سر طلایی فوتبال ایران .... همان که هنر سرزنی را در فوتبال ایران به اوج کمال و زیبایی رساند .... او بتحقیق , نخستین سنتر فوروارد فوتبال ماست که قادر بود با پروازهای بلند و استفاده از ضربه های سر , لرزه بر پیکر حریفان ایران بیاندازد . زوج او و حمید شیرزادگان در پیشانی خط حمله شاهین و تیم ملی هنوز هم در خاطر فوتبالدوستان قدیمی شادی بر می انگیزد و یاد آور روزهایی است که برای نخستین بار , فوتبال ملی از مرزهای آسیا عبور کرد .....
همایون بهزادی نیز از مظاهر تعلیم و سازندگی در باشگاه شاهین بود ... او در دهه ی ۳۰ شمسی تحت هدایت و آموزش دکتر اکرامی پرورش یافت و تا آنجا پیش رفت که سرانجام گل سرسبد فوتبال ملی شد . همایون بهزادی اما در کنار فوتبال , به محبوبیتی کم نظیر در نزد اقشار جامعه دست یافته بود و همین موضوع , ناباورانه برایش درد سر می آفرید . محبوبیتی که بجهت گلهای حساس ملی و باشگاهی اش طی سالها ۱۳۴۱ تا ۱۳۵۰ , پدید آمد و روز بروز نیز بر میزان ان افزوده شد . در ان سالها او در شرایطی که بارها و بارها , لایق کسب عنوان بازیکن برگزیده سال فوتبال ایران بود , بجهت برخی دیدگاه ها و جناح بندی های رایج آن روزگار , از کسب موهبتی چنین ارزشمند دور ماند .
* زنده یاد همایون بهزادی , ۱۵ سال تمام , پیوسته روی دوش علاقمندان فوتبال بود و سپس برای همیشه از جریان اصلی فوتبال ایران خارج شد اما از قلب ها هرگز .... امجدیه - آبان ۱۳۵۴
==============================
اما چرخ روزگار , گشت و گشت و گشت ...... و سالها از آن روزگار سپری شد ...... و آنانی که در ان سالها او را آزرده خاطر ساخته بودند , سرانجام از وی طلب بخشش کردند و همایون عزیز با آن قلب بزرگی که در سینه اش میطپید , آنان را بخشید تا رسم جوانمردی و عیاری , همچنان در ورزش دیار ما پابرجا بماند . او بار دیگر به همگان ثابت کرد که شاگرد خلف دکتر عباس اکرامی و مکتب انسان ساز شاهین می باشد . خاطرت تا ابد گرامیست ای جاودانه ی بی تکرار ...
* استاد حمید جاسمیان :
مدافع توانمند و شایسته ای فوتبال ایران که از دیار زرخیز خوزستان طلوع کرد و تا انجا پیش رفت که لایق پوشیدن پیراهن مقدس تیم ملی شد ..... فرزند شایسته ای ایران که امروز در ۸۴ سالگی , همچنان با نام و یاد شاهین زندگی میکند , از معدود چهره های فوتبال ایران است که کاپیتانی هر دو باشگاه شاهین و پرسپولیس را در کارنامه دارد .
حمید جاسمیان آنچنان در خط دفاع تیم ملی و شاهین درخشید که از سوی فوتبالدوستان به سیم خاردار فوتبال ایران مشهور شد . او که از باشگاه جم ( شاهین ابادان ) به فوتبال ایران معرفی شده بود , با نظر دکتر اکرامی به شاهین تهران پیوست تا تیم یکپارچه هجومی سالهای نخست دهه ۴۰ شمسی , از بابت خط دفاع اش نیز خاطر جمع گردد . حمید جاسمیان در ادامه به اردوی تیم ملی دعوت شد تا نامش در زمره ی نخستین بازیکنان غیر تهرانی تیم ملی نیز ثبت گردد .
* حمید جاسمیان عزیز و دفع توپ از محوطه ی جریمه شاهین ..... امجدیه ۱۶ تیر ۱۳۴۶
شاهین و تهرانجوان - عکاس : استاد یونس علیشیری
=========================
مهمترین بخش حضور ملی استاد جاسمیان , رقابتهای انتخابی المپیک توکیو می باشد اما صدور حکم محرومیت ۶ بازیکن شاهینی تیم ملی که در آستانه ی اعزام تیم ایران به بازیهای المپیک تابستانی ۱۹۶۴ ابلاغ شد , سبب گشت تا او از بزرگترین افتخار دوران ورزشی اش , که همانا حضور در المپیک توکیو بود , محروم شود . استاد جاسمیان عقیده دارد که محبوبیت باشگاه شاهین و شاهینی ها در آن روزگار , موجب بر انگیختگی حسادت ها نسبت به باشگاه شاهین شد و سرانجام نیز نفوذ باشگاه های رقیب در میان متولیان فوتبال , منجر به اعلام حکم محرومیتهای پی در پی برای شاهینی ها شد .
* استاد رضا وطنخواه :
ستاره ی ملیپوش باشگاه شاهین و پرسپولیس که قادر بود در چهار پست متفاوت , عصای دست دکتر عباس اکرامی باشد . او در پرسپولیس نیز چنین بود و این روند موفقیت امیز سرانجام تا آنجایی پیش رفت که بازیکن محبوب مربی انگلیسی سرخپوشان " آلن راجرز " شد . استاد رضا وطنخواه , دومین فرزند خانواده ی ورزشی وطنخواه می باشد که جامه ی شاهین و تیم ملی را بر تن نموده است . پیش از او , برادر بزرگ او " آقا بیوک ( عزت الله وطنخواه ) , هافبک میانه ی میدان شاهین و تیم ملی بود .
رضا وطنخواه عزیز نیز از شاگردان خلف دکتر عباس اکرامی می باشد ... او مسیر موفقیتهایش را ابتدا با یکی از تیمهای فوتبال پایه باشگاه شاهین آغاز کرد و سپس از ابتدای دهه ۴۰ شمسی تحت تعالیم دکتر عباس اکرامی با اصول اولیه فوتبال باشگاهی آشنا شد و سپس در ادامه از فصل ۱۳۴۴ , بعنوان یک بازیکن جوان و آینده دار در رقابتهای جام باشگاه های تهران برای شاهین بمیدان رفت . از ویژگی های بارز شخصیت رضا وطنخواه که بواقع شاخصه ی اغلب شاهینی های سالهای دور می باشد , میتوان به پایبندی به اصول و ارزشهای انسانی اشاره کرد .
* شاگرد خلف دکتر اکرامی استاد رضا وطنخواه عزیز , عمری را صرف تعلیم جوانان این سرزمین در زمین فوتبال و همچنین کلاس درس دانشگاه نموده است .... او به واقع یک معلم عاشق و نیز یک انسان شریف و صادق می باشد ........ امجدیه - شهریور ۱۳۵۹
==========================
استاد رضا وطنخواه عزیز , تنها چهره ی شاهینی - پرسپولیسی می باشد که هدایت تیمهای ملی را در اغلب رده های سنی ( نوجوانان , جوانان و بزرگسالان ) در کارنامه دارد و شاید بارز ترین بخش کارنامه مربیگری استاد نیز , همکاری وی در تیم ملی فوتبال با استاد فقید پرویز دهداری باشد که در سالهای میانی دهه ۶۰ شمسی , شکل گرفت و سبب ایجاد تغییراتی وسیع در بطن و ظاهر فوتبال ملی شد . پرویز دهداری از میان تمام شاهینی ها , رضا وطنخواه را برای همکاری برگزید چرا که به او و دانش او ایمان و اعتقادی راسخ داشت .