تبلیغات
مطالب
دیه گو مارادونا
- توضیحات
- نمایش از سه شنبه, 29 مهر 1399 20:42
- نوشته شده توسط Super User
- دسته: Joomla 2.5
- بازدید: 64949
* دیگو مارادونا , بوکا جونیورز .................. توکیو - ۴ بهمن ۱۳۶۰ ( عکاس : استاد ماساهیده تاماکوشی )
=============================== ===============================
* دیگو و بوکا ( قسمت اول )
بقلم سعید کهنویی عزیز
============
براستی چه کسی میتواند فراموش کند طلوع اسطوره را , که بیکباره در سرزمینی دور دست و در جنوبی ترین بخش گیتی پدیدار شد . افسانه ای بی تکرار , که از چهار سالگی در حلبی آباد منطقه ویلا فیورتیو ( Villa Fiortio ) آغاز و تا اکنون ادامه دارد .... دیه گو مارادونا , فرزند ملت آرژانتین که با دستانی کودکانه در جهانی بی رحم , حماسه سرای معاصر سرزمین خورشید و ماه می , شد .
دیه گو در سال ۱۹۷۶ , هنگامی که تنها ۱۵ سال داشت , نخستین قرارداد حرفه ای را با باشگاه آرژانتین جونیورز از دسته اول باشگاه های آرژانتین منعقد نمود که بر طبق آن , ماهانه تنها ۴۰۰ دلار بعنوان دستمزد دریافت میکرد . او در ۲۰ اکتبر همان سال ( ۱۰ روز مانده به تولد ۱۶ سالگی اش ) برای نخستین بار با پیراهن شماره ۱ باشگاه آرژانتین جونیورز , مقابل تیم تالرز کوردوبا ( Talleres de Córdoba ) بمیدان رفت تا جوانترین بازیکنی باشد که تا ان روز در بالاترین سطح فوتبال باشگاهی آرژانتین بمیدان رفته است . ۲۵ روز بعد دیه گو نخستین گل باشگاهی اش را نیز بثمر رساند .
رسیدن او به شهرت اما از آن پس به شکلی سریع و مطمئن صورت گرفت . در سال ۱۹۷۷ دیه گو , جوانترین بازیکنی بود که به تیم ملی بزرگسالان آرژانتین دعوت شد اما یکسال بعد از ان " ناباورانه " از راه یابی به جمع نمایندگان کشورش در جام جهانی ۱۹۷۸ بازماند . تصمیمی بسیار سختگیرانه که البته او را بسختی ازرد
بعداز آن , دیه گو جوان همانند یک شیر زخم خورده شد ..... جام جهانی آن سال در خاک آرژانتین برگزار میشد و میزبان در حضور تماشاگرانی عاشق , فاتح رقابتها گشت ولی مارادونا در هیئت یک جوان بسیار مستعد از منطقه ی ویلا فیوریتا , اولین شانس خود را برای بدل شدن به یک ورزشکار مطرح بزرگ از کف داده بود . سالها پس از ان , مارادونا در این باره گفت :
بازی نکردن در جام جهانی ۱۹۷۸ , بزرگترین مسئله ناراحت کننده در زندگی ام بوده است .
* در شبی که ۲۵ میلیون آرژانتینی تا صبح به جشن و پایکوبی پرداختند , جوانی ۱۸ ساله غرق در افسوس و ماتم بود ...
بوئنس آیرس - ۴ تیر ۱۳۵۷ ( اثر استاد ماساهیده تاماکوشی )
==============================
امروزه برخی از کارشناسان جهان فوتبال , بر این عقیده هستند که چنانچه دیه گو در جام جهانی ۱۹۷۸ حاضر بود , با اندکی اقبال مساعد , میتوانست به رکورد افسانه ای , کسب سه عنوان قهرمانی در جام جهانی دست یابد . چرا که اگر سزار منوتی او را می پذیرفت , بی تردید دیه گو جزئی از تیم قهرمان بود و با تجربه ای که از بازی در جام ۷۸ بدست می آورد میتوانست در جام جهانی ۱۹۸۲ نیز , بمراتب پخته تر و موفق تر عمل کند .
دیه گو , پنج فصل متوالی برای باشگاه آرژانتین جونیورز توپ زد و سپس به رویای کودکی اش که همانا پوشیدن پیراهن ابی و طلایی بوکا بود , جامه ی عمل پوشاند . مبلغ قرارداد او و بوکا ۴ میلیون دلار بود که ان روزها رقمی بس اغوا کننده برای فوتبال باشگاهی آرژانتین بشمار می رفت . مارادونا در اول اسفند ماه ۱۳۵۹ در شرایطی پای برگه قرارداد با باشگاه جدید را امضاء کرد که از سوی رقیب سنتی بوکا " ریورپلات " نیز پیشنهاد داشت . رقم ریورپلات حتی از بوکا نیز بالاتر بود اما همانگونه که اشاره شد , بوکا در قلب دیه گو جای داشت و همچنان دارد . او یک بار در این مورد چنین اشاره کرد :
از وقتی که فوتبال را شناخته ام , بوکا بخش عمده ای از ان بود . برای من و خانواده ام , بوکا همه چیز است و بومبونرا ( استادیوم خانگی بوکا ) زیبا ترین معبد جهان ....
* مارادونا و سوپرکلاسیکو بوئنس آیرس ............ استادیوم بومبونرا - ۲۱ فروردین ۱۳۶۰
==========================
مارادونا از همان نخستین مسابقه برای بوکا با گل آغاز کرد .... او در کسب پیروزی ۴ بر ۱ مقابل تالرز کوردوبا زننده ای دو گل بوکا بود و در ۲۱ فروردین ۱۳۶۰ نیز نخستین سوپرکلاسیکو آرژانتین ( بوکا × ریورپلات ) را در شرایطی با نتیجه ۳ بر صفر بسود بوکا تجربه کرد که خود زننده ای یکی از سه گل تیمش بود . او آن روز به زیبایی هر چه تمامتر , دروازه ی دروازه بان تیم ملی آرژانتین " اوبالدو فیلول " را فرو ریخت .
آن روزها در اقصی نقاط جهان میشد براحتی سیمای دیه گو ی جوان و رعنا را با پیراهن زیبای آبی و طلایی بوکا , مشاهده کرد که چهار ستاره روی سینه اش نقش بسته و فریاد کشان نوید فتح و پیروزی سر میدهد . در سالهای نخست دهه ۶۰ شمسی , فوتبالدوستان ایرانی نیز حتما بروشنی آن پوستر بیادماندنی دیه گو را در خاطر دارند که بر روی درب و دیوار اغلب فروشگاه های لوازم ورزشی و گاه دیگر فروشگاه ها و مغازه ها , خود نمایی میکرد !
ارتباط قلبی دیه گو با باشگاه بوکا جونیورز که تا به امروز نیز حفظ شده است در حقیقت , چیزی بیش از ارتباط یک بازیکن و یک باشگاه است ... و ریشه ی عمیق در وابستگی خانواده ی او دارد . دیه گو یکبار در این زمینه گفت : وقتی که نخستین بار پیراهن بوکا را بر تن خویش کردم , بلافاصله بیاد پدرم ( چیتورو ) افتادم و همان لحظه اشک در چشمانم حلقه زد .
دون چیتورو , پدر دیه گو مارادونا , یک کارگر ساده در بندر قدیمی شهر بوئنس آیرس بود و بوکا نیز باشگاه محبوب طبقه کارگر بوئنس آیرس .... بنابر این خانواده دیه گو یک ارتباط قلبی و عاطفی با باشگاه بوکا احساس میکردند . نام و اعتبار مارادونا در ورزشگاه پر شور و همواره مملو از جمعیت بومبونرا , براستی که چیزی فرای تصورات است و البته که این ارتباط , دو جانبه می باشد .
پایان بخش اول مارادونا و بوکا ....... ادامه دارد ...
* فریادهای مارادونا مارادونا , ورزشگاه پر شور بومبونرا را چنین بلرزه در می آورد .... رابطه ای دو جانبه میان اسطوره و هوادارانش که بی گمان که از عمق قلبهایشان , نشات میگیرد ...........
===============================
Diego Maradona - Diego Maradona - Diego Maradona Diego Maradona - Diego Maradona -Diego Maradona - Diego Maradona -Diego Maradona - Diego Maradona -Diego Maradona - Diego Maradona -Diego Maradona - Diego Maradona -Diego Maradona - Diego Maradona -Diego Maradona - Diego Maradona -Diego Maradona - Diego Maradona -Diego Maradona - Diego Maradona -Diego Maradona - Diego Maradona -Diego Maradona - Diego Maradona -Diego Maradona - Diego Maradona -Diego Maradona - Diego Maradona -Diego Maradona - Diego Maradona -Diego Maradona - Diego Maradona -Diego Maradona - Diego Maradona -Diego Maradona - Diego Maradona -Diego Maradona - Diego Maradona -Diego Maradona - Diego Maradona -Diego Maradona - Diego Maradona -Diego Maradona - Diego Maradona - دیه گو مارادونا - دیگو مارادونا - مارادونا - دیه گو مارادونا - دیه گو مارادونا - دیگو مارادونا - مارادونا - دیه گو مارادونا- دیه گو مارادونا - دیگو مارادونا - مارادونا - دیه گو مارادونا- دیه گو مارادونا - دیگو مارادونا - مارادونا - دیه گو مارادونا- دیه گو مارادونا - دیگو مارادونا - مارادونا - دیه گو مارادونا- دیه گو مارادونا - دیگو مارادونا - مارادونا - دیه گو مارادونا- دیه گو مارادونا - دیگو مارادونا - مارادونا - دیه گو مارادونا- دیه گو مارادونا - دیگو مارادونا - مارادونا - دیه گو مارادونا- دیه گو مارادونا - دیگو مارادونا - مارادونا - دیه گو مارادونا- دیه گو مارادونا - دیگو مارادونا - مارادونا - دیه گو مارادونا- دیه گو مارادونا - دیگو مارادونا - مارادونا - دیه گو مارادونا- دیه گو مارادونا - دیگو مارادونا - مارادونا - دیه گو مارادونا- دیه گو مارادونا - دیگو مارادونا - مارادونا - دیه گو مارادونا